Apukám kertjéből kaptam egy közepes nagyságú tököt, és a hazaúton azon gondolkodtam, mivel is tölthetném meg. Mivel se darált húsom, se túróm nem volt otthon, más hozzávalókkal kellett ötletelnem. A végeredmény pedig egy tápláló, ízletes, finom vacsora lett. Íme a recept.
Fotók: KockacZukor
- 1 db tök
- 1 bögre Gyermelyi tarhonya
- 3 ek olaj
- fél rúd kolbász
- 1 db nagy paradicsom
- 1 db étkezési paprika
- 1 kocka brindza
- só, bors
Elkészítés:
A tarhonyát olajon átpirítjuk, felöntjük vízzel és megfőzzük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott paprikát, és paradicsomot.
Összekeverjük a megfőtt tarhonyával, és a fél brindzával. Fűszerezzük.
A tököt félbe vágjuk, a belét kikanalazzuk.
Az aljába kolbász karikákat sorakoztatunk.
Megtöltjük a zöldséges tarhonyával.
A tetejét megrakjuk a maradék brindzával. A tököket tűzálló tálban sütőbe rakjuk. Egy kis vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük, majd 15 perc után az alufóliát leszedjük, és a tököt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Készítsünk egy grízes, túrós, barackos kockát desszertnek is a sült tök mellé.
- KockacZukor -