Kicsi lány koromban egy kedves baráti családdal rendszeresen összejöttünk halászlevezni. Ugyan Apukám készíti a világ legjobb halászlevét, pici gyerekként, még nem szerettük a halat a szálkái miatt. Így a halléből ugyan ettünk, de nekünk gyerekeknek mindig készítettek mákos tésztát is a szüleink. Ez a tészta egy olyan klasszikus, ami nélkül szinte élni sem lehet. Viszont egy kis csavar még vihető a receptbe. :-)
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi nagy kocka
- 100 g darált mák
- 3 nagy evőkanál cukor
- vanília puding vagy krém (ehhez szükséges tej)
- 2 ek vaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A mákot összekeverjük a cukorral.
A vanília pudingot vagy vanília krémet elkészítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk.
A kifőtt tésztára rétegezzük a vanília puding egy részét, majd a cukrozott mákot, aztán ismét a tésztát, és ezt addig ismételjük, amíg a tálba fér még a hozzávalókból. A tetejére a vanília és a mák kerüljön.
Előmelegített sütőben, lefedve süssük 175 fokon körülbelül fél órán át.
Illatos, nagyon finom!
Jó étvágyat!
Készítsünk az édesség mellé egy sós ételt is. Javasolom a currys csirkét pirított magvakkal.
- KockacZukor -