Itt van a csodálatosan színes ősz. Ne zárkózzunk még be a négy fal közé, hiszen a levegő illatos és tiszta. Látványos és izgalmas kirándulás egy hétvégére a Várgesztesi vár, az Oroszlányi Bányamúzeum, és Kamanduli Szerzetesség. Irány a természet, irány a még nem látott és tapasztalt Magyarország!
Fotó: KockacZukor
- 4 db Gyermelyi tojás
- 300 g laktózmentes tejföl
- 1 bögre gluténmentes zabliszt
- fél bögre kókuszliszt
- 1 ek vanília aroma
- 1 tk sütőpor
- fél bögre nagyobb darabokra darált/ tört dió
- 3 ek mák
- ¾ bögre eritrit
- 16-20 szem szilva
Elkészítés:
A tojást, a tejfölt, a vanília aromát és eritritet összekeverjük. Hozzáadjuk a darált mákot és diót, valamint a zablisztet és kókuszlisztet. Hat darab megmosott és magozott szilvát leturmixolunk, és a tésztához keverünk. Egy szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük a masszát, és a maradék szilvát félbe vágva elhelyezzük sorban rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Jó étvágyat!
Az egyik kedvenc meleg salátám a mogyorós tarhonyasaláta! Készítsd el Te is! :-)
- KockacZukor -