Őszi diós süticsoda

Itt van a csodálatosan színes ősz. Ne zárkózzunk még be a négy fal közé, hiszen a levegő illatos és tiszta. Látványos és izgalmas kirándulás egy hétvégére a Várgesztesi vár, az Oroszlányi Bányamúzeum, és Kamanduli Szerzetesség. Irány a természet, irány a még nem látott és tapasztalt Magyarország!

180923-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 300 g laktózmentes tejföl
  • 1 bögre gluténmentes zabliszt
  • fél bögre kókuszliszt
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 tk sütőpor
  • fél bögre nagyobb darabokra darált/ tört dió
  • 3 ek mák
  • ¾ bögre eritrit
  • 16-20 szem szilva

Elkészítés:

A tojást, a tejfölt, a vanília aromát és eritritet összekeverjük. Hozzáadjuk a darált mákot és diót, valamint a zablisztet és kókuszlisztet. Hat darab megmosott és magozott szilvát leturmixolunk, és a tésztához keverünk. Egy szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük a masszát, és a maradék szilvát félbe vágva elhelyezzük sorban rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Jó étvágyat!

Az egyik kedvenc meleg salátám a mogyorós tarhonyasaláta! Készítsd el Te is! :-)

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása