Nagy trendje van mostanában a reggeliző helyeknek, aminek én nagyon örülök, mert sokakkal ellentétben nekem a reggeli a kedvenc étkezésem. Itthon is millió fajta reggelit képes vagyok elkészíteni, és lassított tempóban kezdeni a hétvégi napokat, amivel meg is teremtem a pihenőnapok jó hangulatát. A következő recept a nap bármely étkezésére elkészíthető. :-)
Fotó: KockacZukor
- 120 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
- 2 db avokádó
- 1,5 ek teriyaki szósz
- fél bögre savanyú cékla
- 4 ek kecskesajt
- 2 ek kókuszolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Az avokádóról leszedjük a héját, kiszedjük a magját, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kókusz olajat hevítünk, abban elkezdjük pirítani az avokádót. Hozzáadjuk a teriyaki szószt, és azzal együtt megpirítjuk. A megfőtt tésztát még melegen összekeverjük két kanálnyi kecskesajttal, amitől a tészta sajtkrémes lesz. Hozzáadjuk a pirított avokádót. A céklát pici kockákra vágjuk. Tálalásnál a tésztára még aprítunk kecskesajtot, arra pedig rászórjuk a céklát.
Mennyei!
Jó étvágyat!
Cékla és tészta máshogy. Készítsd el ezt a receptet is.
- KockacZukor -