Itt van az ősz, itt van újra. Vásároljunk immunerősítő, ízletes teákat, készüljünk fel a vitamin pótlásra az előttünk álló hideg hónapokban. Vegyük elő a plédeket és tutyikat, rakjuk el a nyári ruhákat, kerüljenek a helyükre a meleg pulcsik és vastag harisnyák. A reggeli kakaóhoz, tejes kávéhoz vagy zöld teához pedig készítsünk pocakot szeretgető sütiket!
Fotó: KockacZukor
- 4 db Gyermelyi tojás
- 6 db közepes banán
- 1 db alma
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 125 g gluténmentes zabliszt
- 125 g kókuszliszt
- ¾ bögre kókuszolaj
- 4 ek eritrit
- tengeri só
Elkészítés:
A tojásokat, 4 darab banánt, a megpucolt és darabolt, majd pépesített almát, a sütőport, az eritritet, a zablisztet és kókuszlisztet összedolgozzuk, sima tésztát keverünk belőle.
Két őzgerinc - szilikon - formát kikenünk kókuszolajjal, majd a két darab banánt hosszában félbe vágva, elhelyezzük a két forma aljában. Erre ráöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Miután kifordítottam és tálra raktam a banánkenyeret, én megszórtam enyhén tengeri sóval, amitől kapott egy kis pikantériát is az édes gyümölcsös tészta.
Jó étvágyat!
Készítsünk együtt kelbimbós, tarjás rakott tésztát. Nézd meg videónkat!
- KockacZukor -