Egy gasztro témájú dokumentumfilmben a világ egyik legjobb séfje arról mesélt, miért is olyan jó abban, amit csinál. Két személyről kezdett el mesélni. Az egyik a felesége volt, akivel megtalálta az álmai közös nyelvét, és együtt dolgoznak, a másik a nagymamája volt, aki ha nem lett volna és nem főzött volna a családnak, akkor ma ő sem csinálná azt, amit. Mindeközben nekem is eszembe jutott a nagymamám, és már kerestem is a pogácsája receptjét. :-)
Fotó: KockacZukor
- 600 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db Gyermelyi tojás
- 400 g cheddar sajt
- 10 szál újhagyma
- 5 dl zsíros főzőtejszín
- 2 csomag sütőpor
- 3 tk só
- 2 tk füstölt chilipehely
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cheddar sajtot lereszeljük. Egyharmadát félretesszük, mert ezt majd a pogácsák tetejére szórjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, illetve aprítjuk.
A száraz hozzávalókat összekeverjük: a lisztet, a sajtot, a sütőport, a sót, újhagymát és chilit.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt. Tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen egycentis vastagságúra nyújtjuk, majd formákat nyomunk belőle pogácsaszaggatóval vagy akár pohárral.
A tojást felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét.
Ezután sajttal megszórjuk a pogácsákat.
Körülbelül 20 perc alatt kisütjük.
Jó étvágyat!
Inkább levest ennél? Készítsd el ezt az isteni kókusztejes csirkelevest hosszúmetélttel.
- KockacZukor -