Az ünnepi nagy lakomák között, ha egy kicsit könnyebb fogásra vágysz, tökéletes választás ez az ízletes leves. Lehet, hogy kint szürke, hideg és ködös a táj, de ez a leves forrón elszürcsölve felmelegíti a testet és lelket is.
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi VitaPasta masni tészta
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 db kis sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db erőleves kocka
- 1 db marhahúsleves kocka
- 3-4 ek olívaolaj
- fél tk szerecsendió
- 1 db nagyobb babérlevél
- 1 db citrom leve
- füstölt chili pehely
Elkészítés:
A felkockázott hagymát olívaolajon megpirítjuk egy lábosban. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, szerecsendiót. Öntsük fel egy-másfél liter vízzel, majd tegyük hozzá a két leveskockát. Öntsük bele a csicseriborsót, a karikázott répát és a babérlevelet. Főzzük össze az ízeket. A babérlevelet aztán vegyük ki, majd turmixoljuk össze a levesben a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, citrommal ízesítsük. A tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
A csicseriborsót tésztával, pulykával és bryndzával is tálalhatjuk, chilivel ízesítve.
KockacZukor