Unokatesóm vegetáriánus. Amikor hazajött pár napra külföldről, mindjárt megkérdezte, hogy hova tudna elmenni ebédelni, vacsorázni, ahol vega kajákat ehet. Azon kívül, hogy ajánlottam neki klassz kis fővárosi helyeket, sütöttem a közös ebédünkre egy remek húsmentes lasagnet- is spenóttal, sajtokkal, mártással, és pirított fenyőmaggal... Isteni lett!
Fotó: KockacZukor
- 12 lap Gyermelyi lasagne lap
- 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 100 g vaj
- 1 liter tej
- 150 g fenyőmag
- 500 g baby spenótlevél
- 150 g kéksajt
- 150 g parmezán
- szerecsendió
- olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, majd a lasagne lapokat egyesével forró vízbe tesszük, picit előfőzzük, majd egymás mellé helyezzük őket, rétegenként 4 lapot.
A sajtokat lereszeljük, illetve aprítjuk.
A vajat egy lábosban felmelegítjük, majd hozzákeverjük a lisztet, és felöntjük a tejjel. Csomómentes masszát főzünk belőle. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.
A spenót leveleket leforrázzuk. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk.
A lasagne rétegre egy réteg besamelt teszünk, majd a spenót harmadát, és aztán a kék sajtot majd a parmezánt. Megszórjuk a fenyőmag harmadával, majd erre egy újabb réteg lasagne tésztát rakunk. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg a tálba fér, illetve amíg van a hozzávalókból.
A tetejét besamellel kenjük át és parmezánt szórunk rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.
Jó étvágyat!
Ha levesre vágynál, készíts a receptünk alapján egy savanyú tojáslevest kolbász chipsszel. :-)
- KockacZukor -