Olyan sokat futkosok mostanában különböző orvosokhoz kivizsgálásokra, hogy a táppénz helyett néha inkább szabadságot veszek ki ezekre a napokra. Annyira azért nem sajnálom, mert a vizsgálatok után kényelmesen bevásárolhatok, és főzőcskézhetek hazaérve. Ó, ha éreznétek ennek a füstölt sajtos pulykának az illatát... :-)
Fotó: KockacZukor
- 400 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db Gyermelyi tojás
- 3 dl víz
- 1 csipet só
- 400 g pulykacomb
- 2 dl zsíros főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 80-100 g füstölt sajt
- 4 ek szeletelt mandula
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk bors
- só
Elkészítés:
Egy tálban lágy masszát keverünk a lisztből, a tojásból, a vízből és a csipet sóból. Egy nagy lábosban kb. 4 liter vizet forralunk, adunk hozzá két evőkanál olajat és három teáskanál sót. A nokedliszaggatóval a nokedlit a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a kis tészták a víz tetejére feljönnek, akkor kihorgásszuk őket a vízből.
A pulykacombot kockázzuk, a füstölt sajtot lereszeljük. Olívaolajon megpirítjuk a pulykát, majd hozzáöntjük a bort. Összeforraljuk a hússal. Ráöntjük a tejszínt, összekeverjük vele a füstölt sajtot, és borsozzuk, sózzuk.
Az ízeket hagyjuk összefőni, majd a nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ajánlom figyelmedbe ezt az isteni chilis, citromos lencsekrémleves receptet!
- KockacZukor -