Minden alkalommal, amikor a közértben megvásárolom a gluténmentes kenyeret, belesajdul egy kicsit a szívem, mert hiszen drága termékek ezek. Tegnap is egy ilyen nap lett volna... de most úgy döntöttem, készítek inkább magam valamit, amivel pótolhatom a kenyér iránti igényemet, és amihez fogyaszthatok édes lekvárt vagy sós tojásrántottát is.
Fotó: KockacZukor
- 2 db Gyermelyi tojás
- 6 ek gluténmentes zabpehely
- 6 ek tökmag
- 6 ek napraforgó mag
- 4 ek szezámmag
- 3 ek lenmag
- 1 tk paprika
- 2 tk só
- lehetséges: 2 tk fokhagyma granulátum, egyéb fűszer
Elkészítés:
Másfél deci vizet forraljunk, és abba öntsük bele a lenmagot és zabpelyhet.
Addig kevergessük, amíg sűrűbb masszát kapunk. A lábost a tűzről levéve - adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.
Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, és öntsük rá a masszát, amit egy kanál segítségével egyengessünk el a tepsiben.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. Folyamatosan figyeljük a tészta állagát, hogy ne égjen oda. Ha barnul, illetve a magok pirulnak, akkor elkészült. Szeleteljük, és fogyasszuk reggelire rántotta, sajt, felvágott mellé, vagy akár magában is.
Jó étvágyat!
Próbáld ki isteni meleg mogyorós tarhonyasaláta receptünket is.
- KockacZukor -