Nemsokára itt a tavasz. A hétvégére 10-12 fokot jósolnak. Ha a kicsi kocsim is kiolvad a télből, akkor szépen elfurikázok vidékre a családhoz, és nekik készítem el ezt a vagány kis receptet. :)
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi VitaPasta orsó
- 100 g cukorborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 40 g rukkola
- 150 g garnéla
- 50 g tejföl
- 2 ek citromlé
- 20 g parmezán
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A cukorborsót egy kis lábosban előfőzzük. A parmezánt lereszeljük. A tejfölt a citrommal, sóval, borssal krémesre keverjük. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a garnélákat. A tésztát a cukorborsóval és fokhagymás garnélával, valamint a friss rukkolával összeforgatjuk, csepegtetünk rá a citromos tejfölből és megszórjuk parmezánnal.
Fejedelmi lakoma. :)
Jó étvágyat!
Desszertnek készítsd el édesanyám túrósát.
- KockacZukor -