Ha az ember fia nevezetesen lány és a kocsija csak úgy tud gyorsulni ötvenről százra, majd feljebb, hogy közben rángat az autó, akkor sajnos nem felnyitja majd a motorháztetőt, és megkeresi a problémát, hanem rábízza egy szerelőre ezt a feladatot. Ha pedig szerelőhöz kerül az autó, akkor nélkülözni kell a kocsit, és a pénztárcába is ismét bele kell nyúlni... mérgelődés. :/ De ha már az ember lánya járt így, akkor irány a konyhába meditálni kicsit, elveszni a flow élményben egy jó kis főzőcskézés közben, és kiengedni a gőzt.
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi VitaPasta orsó
- 1 fej vöröshagyma
- 50 g kockázott bacon
- 400 g csirkemáj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 8-10 szem zöld olívabogyó
- 2-3 ek étolaj
- bors
- só
- majoránna
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A bacont, a vöröshagymát és fokhagymát egy serpenyőben olajon üvegesre sütjük. A májat megtisztítjuk és daraboljuk, majd az illatos baconhoz forgatjuk, és megsütjük. Fűszerezzük is. Hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük az ízeket.
A tésztával átforgatva tálaljuk, szeletelt olívabogyóval díszítjük.
Jó étvágyat!
Kóstold meg krumplis, tojásos lepény receptünket is.
- KockacZukor -