Minden tavasszal megrendezésre kerül a Best of Budapest díjátadó gála, amelynek során az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait és egyéb szolgáltatóit díjazzák. Én is részt vettem az eseményen, de a legjobbak előtt, a házi kosztra is gondolni kellett: egy új frittata receptet hoztam nektek.
Fotó: KockacZukor
- 5 db Gyermelyi tojás
- 1 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint reszelt parmezán
- 200 g gyalult tök
- 200 g darált pulyka
- friss kapor
- bors
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
Olívaolajon, egy serpenyőben az összezúzott fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. A gyalult tököt hozzákeverjük, és addig főzzük őket együtt, amíg a tök leve el nem fő. Fűszerezzük.
A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a parmezánt, összekeverjük őket, és a darált húsos, tökös keverékre öntjük, egy fedővel lefedjük, és hagyjuk összesülni az ételt.
Jó étvágyat!
Készítsd el velünk ezt a kiváló málna lekváros mákos gubát is!
- KockacZukor -