Fincsifőzelék csipettel és fokhagymás csirkével

De hát miért ne készíthetnék krémet, főzeléket a megfőtt vegyes zöldségekből? A karfiol, a brokkoli, a répa, mind-mind egészséges, a fokhagymás csirke kiváló protein, az apró tészták a gyerekek kedvencei. Hát persze, hogy készítsük el ezt a receptet is!

190729-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi csipet tészta
  • 500 g vegyes zöldség (brokkoli, karfiol, répa)
  • 1 erőleves kocka
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl tej
  • 500 g csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A zöldségeket megfőzzük, hozzáadjuk a leveskockát. Miután megpuhultak, konyhai robotgéppel turmixoljuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük a tejjel, és a zöldségkrémhez adjuk. Ha kell, még fűszerezzük. Az olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, a csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olívaolajon, fokhagymán kisütjük. A főzeléket a csipettel és hússal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Pogiiii! Igen. Legyen füstölt cheddar sajtos, chilis, újhagymás!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása