Ó, ha tudnátok, milyen finom lett! Illetve nyomban készítsétek el, mert annyira finom lett! :D Cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, (de) tele van gyümivel és ízzel. Jövő héten ismét elkészítem. :D
Fotó: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- 1 nagy bögre gm zabliszt
- 7 db szilva
- 1, tk fahéj
- fél bögre eritrit
- + 2 ek eritrit
- 200 g lm teavaj
- fél bögre lm tej
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 1,5 csomag szeletelt mandula
- 1 citrom leve
- 1 ek mézeskalács fűszer
- 1 ek vanília aroma
Elkészítés:
A szilvákat megmostam, és kis darabokra vágtam. Összekevertem két kanál eritrittel, a fahéjjal és a szeletelt mandula egy negyedével. A középen lyukas tortaformám aljára egyengettem a gyümölcsös keveréket. Persze előtte vajjal kikentem a sütőformát. Összekevertem minden egyéb hozzávalót (hagytam mandulát a torta díszítéséhez is). Mindig próbálom a nyers tésztáról megállapítani, hogy elég édes-e... néha sikerül. Nagyon csalafinta ez az eritrit. :) Egy picurt tettem még a nyers tésztához most, és a végeredmény pont jó lett. A folyékony tésztát a szilvás rétegre halmoztam, és lassan, 160-170 fokon kisütöttem. Szúrópróbával ellenőriztem, hogy elkészült-e. Hagytam picit hűlni, majd ráborítottam egy nagy tányérra, hogy a szilvás fele legyen felül.
Jó étvágyat!
Készítsünk együtt édes, magos tarhonya szeletet is!
- KockacZukor -