Ribizlis grízpuding

Annyira megviselt a Chernobyl című film – aminek az öt részét egyben akartam megnézni – hogy a harmadik rész után fel kellett állnom, és megráznom magam, a lelkem egyensúlyára volt újra szükségem. Hát persze hogy kimentem a konyhába, és gyorsan készítettem egy édes, savanyú édességet. Lélekgyógyítóra sikerült. :)

190727-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi búzadara
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • ¾ liter tej
  • 150 g cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk fahéj
  • ribizli

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, a tojások sárgáját, a cukrot, a vanília aromát, a citromhéjat, citromot és fahéjat. Addig főzzük kevergetve, amíg a búzadara sűrűvé válik. A tojások fehérjét felverjük, és lassan a krémhez forgatjuk. Kis pohárkákba merjük a krémet és megszórjuk a megtisztított ribizlivel.

Hagyjuk kihűlni. Kanalazhatjuk.

Jó étvágyat!

Ugye régen készítettél zúzapörköltet? Szerintem a holnapi ebédnek klassz lesz.

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása