A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható. A legjobban a zsenge, kisebb fajtáját szeretem, de a nagyobbacskák is kiválóak töltésre. Sokan savanyítják, grillezik, rántják, főzeléket készítenek belőle. Most valami egészen új módon használtam fel, és tegnap egy remek reggeliző krémet készítettem belőle. Imádom. :D
Fotó: KockacZukor
- 5 db Gyermelyi tojás
- 2 kicsi cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 2 dl (laktózmentes) tejföl
- 3 ek (light) majonéz
- fél ek agavé szirup
- fél ek mustár
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 tk édes, őrölt paprika
- bors
- só
- 2 ek vaj
Elkészítés:
A tojásokat megfőztem. A felkockázott hagymát és fokhagymát vajon dinszteltem. A cukkiniket lereszeltem, és a vöröshagyma, fokhagyma kombóhoz adtam. Borssal és sóval megszórtam, és főztem, sütöttem a keveréket egy darabig. Közben összekevertem a tejfölt, majonézt, paprikát, mustárt, agavé szirupot, citromot, sót. A tojást megpucoltam, majd apró darabokra vágtam, és a tejfölhöz kevertem, majd hozzáforgattam a cukkinis, vöröshagymás keveréket is.
Olívaolajos kenyeret pirítottam, arra rákenve tálaltam. Isteni lett! :-)
Jó étvágyat!
A reggeli után készítsük együtt az ebédet is, egy csirkemájas tésztát.
- KockacZukor -