Tonhalas, aszalt paradicsomos penne – lépésekben

Édesanyám a hagyományos ételeket szereti, így amikor azt mondom neki, hogy például articsókával vagy aszalt paradicsommal fogok főzni, egy kicsit idegenkedik tőlük, de miután megérzi az ételek illatát, mindig beadja a derekát, és megkóstolja őket. A következő étel kapcsán azt mondta, hogy „minden további nélkül fogyasztaná máskor is”. :D ;-)

190909-3-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi VitaPasta zöldséges penne
  • 2 konzerv olívaolajos tonhal
  • 6-7 szem olajos szárított paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • reszelt sajt - tetszőleges

Elkészítés:

190909-1-2_1.jpg

A tésztát kifőzzük, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot aprítjuk, a fokhagymát kockázzuk, a tonhalat összetörjük villával. Egy serpenyőben olívaolajon először a fokhagymát pirítjuk, amihez hozzáadjuk a paradicsomot és tonhalat is.

190909-2-2_1.jpg

Miután a tészta is kifőtt, a serpenyőbe öntjük, és együtt sütjük a többi finomsággal. Sózzuk is. Citrom levét adhatjuk hozzá. Sajttal megszórva tálaljuk.

190909-3-2_1.jpg

Jó étvágyat!

Ha hal, akkor mutatok egy hekkel készült receptet is. Cukkinis, parmezános metélttel is fincsi!

- KockacZukor -