Én szeretem a céklát főve és sülve is, anélkül, hogy pürésíteném. Most hagymával, fokhagymával, répával, tejszínnel készítettem el. Minden hozzávaló megtalálható a téli időszakban is a közértekben, boltokban, gyorsan elkészül, egészséges, tápláló. Hát kell ennél több egy jó ebédhez? ;-)
Fotó: KockacZukor
- 2 bögre Gyermelyi rövidcső tészta
- 4 db cékla
- 2 közepes répa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db erőleves kocka
- 2 dl tejszín
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőztem. A céklákat megmostam, héjában megfőztem, majd miután kicsit hűlt, meghámoztam és kockáztam. A szintén kockázott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon dinszteltem. Hozzáadtam az apróra kockázott répát, majd a céklát is. Pirítottam rajtuk. Felöntöttem két deci (laktózmentes) tejszínnel, beledobtam a leveskockát, majd összefőztem minden ízt. Hozzáadtam a tésztát, és már tálaltam is.
Jó étvágyat!
Isteni a lazacos, sajtkrémes pennénk is. Próbáld ki. :D
- KockacZukor -