Klassz kis vendégváró ötlet – mondjuk a közelgő farsangi bulira - ez a bundázott tojás, amit mindenki ízlése szerint tölthet meg chilis, zöldfűszeres, baconös, sajtos krémmel. Sőt, az alap bundát is fel lehet dobni, ha a prézli liszt alapjához fűszereket keversz. Ropogós, illatos, ízletes, garantált a sikere. :D
Fotó: KockacZukor
- 7-10 (vagy több) Gyermelyi tojás
- 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 tojás a bundázáshoz
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 1 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- negyed csokor metélőhagyma
- negyed csokor petrezselyem
- fél citrom leve
- étolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A tojásokat megfőztem, megpucoltam, félbe vágtam, és egy kis tálban összegyűjtöttem a tojás sárgáját. A fehérjére vigyáztam, hogy ne törjön el. Minden feles fehérjét paníroztam, majd olajban kisütöttem. A sárgáját összenyomtam egy villával, és hozzáadtam az aprított metélőhagymát, petrezselymet, majonézt, tejfölt, citromot, sót, borsot. Krémet kevertem belőle, majd ezzel töltöttem meg a tojásokat. Friss zölddel megszórva tálaltam.
Jó étvágyat!
Készíts a vendégeknek egy gazdag kekszet is velünk!
- KockacZukor -