Ültesd magad mellé a gyerkőcöt, és kreatívkodjatok a konyhában, töltsetek együtt minőségi időt, nevessetek, beszélgessetek. A kis húsgombóc golyócskákból és masni tésztából felnőtt, és gyerek számára is ízletes falatokat rakhattok össze. Szószból válasszatok olyat, amit a kicsi is megeszik – sajtszószt, paradicsomszószt, kaporszószt, chilis vagy akár gyümölcsös szószt.
Fotó: KockacZukor
- 1 bögre Gyermelyi VitaPasta masni
- 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db Gyermelyi tojás
- 400 g darált pulyka
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek szárított bazsalikom
- 2 ek víz
- bors
- só
- olajbogyó (fekete és/vagy zöld)
- 1 liter (darabos) paradicsomlé
- 1 ek szárított oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- fél ek cukor
- + fogpiszkáló
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem, majd a kis masnikat egyesével kitettem egy alufóliára. Természetesen ez nem kötelező, de nekem így kényelmesebb volt utána összerakni az „masnis emberkéket”. :-)
A darált húshoz adtam a tojást, a zsemlemorzsát, a kis vizet, egy kanál szárított bazsalikomot, borsot, sót. Emlékszem, gyerekként mindig imádtam összenyomkodni az ilyen keveréket. Vizes kézzel kis golyókat formáztam, és a sütőpapírra borított tepsibe sorakoztattam őket. A tetejüket olívaolajjal kentem meg, majd előmelegített sütőben 170-175 fokon készre sütöttem őket.
Miután a golyók megsültek, a fogpiszkálóra tűztem egy masni tésztát, majd egy olajbogyót és a húsgolyót. Ha a kicsi nem szereti az olajbogyót, akkor tűzz helyette egy friss bazsalikom levelet, vagy kis kocka sajtot a hús és tészta mellé.
A fokhagymákat összetörtem, szinte pépesre nyomtam. A paradicsomlevet egy lábosba öntöttem, felforraltam, hozzáadtam a fokhagymát. Fűszereztem bazsalikommal, oregánóval, sóval, és egy kis cukorral is. Hideg vízzel csomómentesre kikevertem egy kis lisztet, és kevergetés mellett a paradicsomléhez adtam.
A paradicsomos mártogatóst a masnis golyócskák mellett tálaltam.
Jó étvágyat!
Készíts velünk brokkoli ropogóst is mártogatóssal. Kattints a videóra! :-)
- KockacZukor -