Mivel még nincs meggy szezon, ezért üveges meggy - cukrozott - befőttet használtam az illatos reggeli sütimhez, a többi hozzávaló kapcsán viszont próbáltam odafigyelni a cukor-, laktóz- és gluténmentességre. Természetesen, akinek ilyesmire nem kell figyelnie, elkészítheti a sütit a hagyományos alapanyagokkal is, cukorral, liszttel, margarinnal, vajjal is. A reggeli kávé, kakaó, tea mellé isteni napindító finomság! :-)
Fotó: KockacZukor
- 2 db Gyermelyi tojás
- 1 dl tej (lm)
- fél csomag sütőpor
- 100 g zabliszt (gm) + 1 ek
- 100 g zab (gm)
- 1 bögre mák
- 1 üveg magozott meggy
- 1 ek vanília aroma
- agavé szirup (egyéb édesítő) ízlés szerint
- 1 ek margarin (lm)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük a meggy kivételével. Egy kis tepsit, sütőformát kikenünk margarinnal, megszórjuk zabliszttel, majd beleöntjük a mákos masszát. Ezután beleszórjuk az összes meggyet. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készre sült-e.
Pár perc hűlés után szeletelhető.
Jó étvágyat!
Ha inkább sósat ropogtatnál reggelire a kávéd mellé, akkor készítsd el ezt a szuper finom túrós pogácsát!
- KockacZukor -