Egy pillanatra kétségbe estem, amikor megláttam a közértben a húspultot, ahol húsáru szinte semmi nem volt, amikor odaértem. Amikor viszont megpillantottam a csirkenyakat és csirkeszívet, átjárt a boldogság, mert tudtam, hogy ez már bőven elég egy szuper illatos húsleveshez és egy isteni szívraguhoz.
Kóstoljátok meg Ti is!
Fotó: KockacZukor
- 120 g Gyermelyi VitaPasta orsó
- 500 g csirkeszív
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- bors
- só
- 4 ek paradicsompüré
- fél tv paprika
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 2 bögre cukorborsó
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem.
A nagyon apróra vágott fokhagymát, és csíkokra vágott hagymát olívaolajon puhára dinszteltem. Hozzáadtam a felekre vágott szíveket, és öntöttem hozzá egy pohár vizet. Puhára főztem a húst, majd hozzáadtam a paradicsomszószt és az apróra vágott paprikát. Ismét felöntöttem vízzel, és hozzákevertem a piros paprikát, borsoztam, sóztam, majd a végén hozzáadtam a cukorborsót is. Készre főztem.
A tésztával tálaltam.
Készítsünk reggelire egy jó kis bundás tojást is.
- KockacZukor -