Először úgy gondoltam, hogy cseppet túlzásba vittem a mennyiséget - hiszen három hosszú csokis rúd lett a megadott hozzávalókból -, de aztán rájöttem, hogy ha egyet elteszek a fagyasztóba, akkor két-három hét múlva nagyon boldogan veszem majd elő ismét. :-) Vagyis ha Te csak kis adagot készítenél, illetve kevesebbet, akkor mindenképpen felezd, harmadold a hozzávalók arányát. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 2 db Gyermelyi tojás
- 2 dl tej
- 100 g vaj
- 230 g porcukor
- 150 g kakaópor
- 1 kg vaníliás keksz
- (esetlegesen: 1-2 tk rum aroma)
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot habverővel felkevertem. Hozzáadtam a lágy vajat és kakaóport, valamint a tejet. Ledaráltam a kekszet, és a folyékony részhez kevertem. A masszából rudakat formáztam, és zsírpapírba tekerve a hűtőbe tettem jó pár órára.
Ha van hosszúkás szilikon formád, abba is teheted, így formát is adhatsz a sütinek. Én nem szeretem a rum aromát, de sokan kedvelik, így ezzel, vagy tört dióval, esetleg aprított aszalt gyümölccsel, gyümölccsel is összekeverhető a massza és ezekkel gazdagabbá tehető az íze.
Csak hidegen szeletelhető. Hűtőben kell tartani.
Jó étvágyat!
Töltsünk együtt padlizsánt is! :-)
- KockacZukor -