Spenót és parmezán. Csúcsszuper kombó, és ha még golyócskában is van kisütve, mártogatható is egy fokhagymás szószba, hmmm... akarom! :D Mert nem csak a húsgolyók lehetnek ínycsiklandóak, finomak, különlegesek. Kóstold meg ezt a húsmentes alternatívát. :)
Fotó: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- fél bögre zab
- fél bögre panírmorzsa
- 1 doboz –fagyasztott- aprított spenótlevél
- 100 g reszelt parmezán
- 1-2 ek zöldség grill fűszer
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A vöröshagymát, és fokhagymát aprítottam, a vajat olvasztottam, a parmezánt lereszeltem, majd minden más hozzávalóval összekevertem. Kis golyókat formáztam a masszából, és egy tepsiben zsírpapíron sorba raktam őket. Előmelegített sütőben lassan, 175 fokon addig sütöttem őket, amíg elkezdtek pirulni.
Én fokhagymás tejföllel tálaltam, de bármilyen szósz kiváló mellé.
Jó étvágyat!
Készíts vacsira egy articsókás, sonkás, baconös tésztát is. Imádni fogod!
-KockacZukor-