Villámgyors medvehagyma krémleves

Medvehagyma szerelem van nálam, mindig. Vagyis egyetlen szombat délutánon medvehagymás rizotto, pogácsa, és leves is készült a konyhámban. :D Ez a leves gyors, egyszerű, és mennyei fincsi! Kezdők is lehengerelhetik vele a párjukat vagy a családot!

200428-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 bögre Gyermelyi copfocska tészta
  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl habtejszín
  • 1 l alaplé
  • 1 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőztem.

Egy edényben olajon dinszteltem a kockázott vöröshagymát. Felöntöttem alaplével, és hozzáadtam a hámozott és kockázott burgonyát, valamint az aprított medvehagymát. Addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak. Felöntöttem tejszínnel, majd rövid főzés után konyhai robotgéppel turmixoltam. Borsoztam, sóztam. A tésztával tálaltam.

Jó étvágyat!

Dió és szilva! Mennyei sütit varázsolhatsz belőle. :-)

- KockacZukor -