Morzsás, tonhalas tészta

Van, hogy egy szempillantás alatt megváltozik az ember élete. Megtörtént ez velem már nagyon jó, és nagyon rossz irányba is. Amikor a rosszabbik eset következett be, felerősödtek a fix pontok az életemben, és kapaszkodók, segítők lettek. Ilyen a főzés szeretete. :-) Jóban, rosszban, mindig velem van és lesz.

200814-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
  • 2 konzerv olívaolajos tonhal
  • 1 citrom leve
  • fél csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél-1 bögre panírmorzsa
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőztem.

Egy serpenyőben, olajon megpirítottam a zsemlemorzsát. Nagyon kell figyelni, folyamatosan kavargatni, nehogy odaégjen. Jobb, ha lassú tűzön pirul a morzsa.

A morzsára ráöntöttem a leszűrt tésztát, és összeforgattam vele.

Fokhagymát szeleteltem, és csíkoztam, és ezt is összeforgattam a morzsás tésztával.

Az halra ráfacsartam a citrom levét, jól összekevertem, majd ezt a citromos halat is összeforgattam a morzsás tésztával.

A végén én még sóztam, tedd meg te is, ha szükséges.

Jó étvágyat!

Ha szereted a parizert, készítsd el velünk a régi jó klasszikus, bundázott formában!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása