Bazsalikomszószos, citromos tészta

A nyáron a kedvenceim mindig is az eldugott kis strandok voltak, a vidéki kis tavak, barátságos vízpartok. Most ezek még inkább felértékelődtek, és ha alkalmunk van, akkor szinte leköltözünk egy-egy napra, hétvégére pihenni. A finom ebédek, vacsorák a kikapcsolódás részei. Egy-egy pohár bor és tésztaétel mellett szívesen ejtőzünk. Most így ősszel, megtartjuk jó szokásunkat, és bár melegebben öltözünk, nem hagyjuk ki az élményt.

200701-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi VitaPasta zöldséges orsó
  • 350 g darált pulyka
  • 3 ek tetszőleges húsfűszer
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 marék friss bazsalikom levél
  • fél citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl csirke alaplé
  • 1,5-2 ek étkezési keményítő
  • reszelt sajt – tetszőleges típus és mennyiség

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőztem.

A darált húst olajon egy serpenyőben, a húsfűszerrel keverve kisütöttem. Miután elkészült, a tésztával összeforgattam.

A csirke alaplevet feltettem tűzre egy kis lábosban. Hozzáadtam a tejszínt, belefacsartam a fél citrom levét. A bazsalikomot csíkokra vágtam, és a tejszínhez adtam. Forralás után egy konyhai botmixerrel pürésítettem, majd hozzákevertem az étkezési keményítőt, és addig kevergettem lassú tűz fölött, amíg krémessé vált.

A húsos tésztával összekevertem, és reszelt sajttal, bazsalikomlevelekkel tálaltam.

Jó étvágyat!

Készíts a főétel mellé egy jó levest is. Ajánlom a fehérboros csiperkelevesünket!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása