A nyáron a kedvenceim mindig is az eldugott kis strandok voltak, a vidéki kis tavak, barátságos vízpartok. Most ezek még inkább felértékelődtek, és ha alkalmunk van, akkor szinte leköltözünk egy-egy napra, hétvégére pihenni. A finom ebédek, vacsorák a kikapcsolódás részei. Egy-egy pohár bor és tésztaétel mellett szívesen ejtőzünk. Most így ősszel, megtartjuk jó szokásunkat, és bár melegebben öltözünk, nem hagyjuk ki az élményt.
Fotó: KockacZukor
- 180 g Gyermelyi VitaPasta zöldséges orsó
- 350 g darált pulyka
- 3 ek tetszőleges húsfűszer
- 4 ek olívaolaj
- 2 marék friss bazsalikom levél
- fél citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl csirke alaplé
- 1,5-2 ek étkezési keményítő
- reszelt sajt – tetszőleges típus és mennyiség
- só
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem.
A darált húst olajon egy serpenyőben, a húsfűszerrel keverve kisütöttem. Miután elkészült, a tésztával összeforgattam.
A csirke alaplevet feltettem tűzre egy kis lábosban. Hozzáadtam a tejszínt, belefacsartam a fél citrom levét. A bazsalikomot csíkokra vágtam, és a tejszínhez adtam. Forralás után egy konyhai botmixerrel pürésítettem, majd hozzákevertem az étkezési keményítőt, és addig kevergettem lassú tűz fölött, amíg krémessé vált.
A húsos tésztával összekevertem, és reszelt sajttal, bazsalikomlevelekkel tálaltam.
Jó étvágyat!
Készíts a főétel mellé egy jó levest is. Ajánlom a fehérboros csiperkelevesünket!
- KockacZukor -