Ezt a pogácsát a kisfiam ihlette. Előfordul ugyanis, hogy az elé pakolt finom falatok közül csak és kizárólag a savanyú uborkát eszi meg. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ennél azért táplálóbb és laktatóbb ételt is meg kéne egyen. Vagyis azt találtam ki, hogy a savanyú uborkáját belecsempészem egy ízletes sajtos pogiba...
Fotó: KockacZukor
- 500 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db Gyermelyi tojás
- 3 ek tejföl
- 1,5 tk só
- 300 g vaj
- 200 g reszelt sajt (én egyszerű trappistát használtam)
- fél cs sütőpor
- 4-5 db közepes savanyú uborka
Elkészítés:
Az uborkát lecsepegtettem, majd egy konyhai robotgéppel ledaráltam. A sajtot lereszeltem.
A lisztet a sütőporral kevertem össze, majd a sóval, ezután adtam hozzá a tojást, tejfölt, puha vajat, és az uborkát, és kevertem őket tésztává.
Kis gombócokat formáztam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket, és egy vizes kanállal kicsit laposabbra megnyomkodtam. A végén gazdagon megszórtam sajttal és előmelegített sütőben lassan készre sütöttem.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -
Isteni finom ez a citromos, kurkumás brokkoli főzelék is, amit a gyerekek is imádni fognak.
-KockacZukor-