Uborkás, sajtos nasi

Ezt a pogácsát a kisfiam ihlette. Előfordul ugyanis, hogy az elé pakolt finom falatok közül csak és kizárólag a savanyú uborkát eszi meg. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ennél azért táplálóbb és laktatóbb ételt is meg kéne egyen. Vagyis azt találtam ki, hogy a savanyú uborkáját belecsempészem egy ízletes sajtos pogiba...

201115-2_2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 500 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 3 ek tejföl
  • 1,5 tk só
  • 300 g vaj
  • 200 g reszelt sajt (én egyszerű trappistát használtam)
  • fél cs sütőpor
  • 4-5 db közepes savanyú uborka

Elkészítés:

Az uborkát lecsepegtettem, majd egy konyhai robotgéppel ledaráltam. A sajtot lereszeltem.

A lisztet a sütőporral kevertem össze, majd a sóval, ezután adtam hozzá a tojást, tejfölt, puha vajat, és az uborkát, és kevertem őket tésztává.  

Kis gombócokat formáztam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket, és egy vizes kanállal kicsit laposabbra megnyomkodtam. A végén gazdagon megszórtam sajttal és előmelegített sütőben lassan készre sütöttem.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -

Isteni finom ez a citromos, kurkumás brokkoli főzelék is, amit a gyerekek is imádni fognak.

-KockacZukor-

süti beállítások módosítása