Vöröslencse, brokkoli krémleves pirított mandulával

Néha nagyon jól esnek a húsmentes, egészséges krémlevesek, főleg, ha van egy kis csavar is az ízvilágban. A pirított mandula nagyon sok édes és sós étel díszítőeleme lehet, és ugyanígy a tarhonya is használható az étel szépítéséhez. Természetesen az ízeket is feldobják. 

200723-2_1.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • ¾ bögre Gyermelyi tarhonya
  • 1 bögre vörös lencse
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 liter alaplé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citrom
  • csipet füstölt chili pehely
  • 2 szál újhagyma
  • fél bögre szeletelt mandula

Elkészítés:

A tarhonyát egy evőkanál forró olajon átkevertem, majd felöntöttem vízzel, és egy kis só mellett készre főztem.

Az újhagymát szeleteltem.

A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítottam. Folyamatosan figyelni kell, hogy ne feketedjenek meg a szeletek.

A kockázott vöröshagymát egy lábosban olajon dinszteltem, majd hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit. Felöntöttem alaplével, és hozzáadtam a vöröslencsét is. Addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak. Kóstolás után sóztam. Egy konyhai turmixgéppel az egészet pépesítettem. Belefacsartam egy egész citrom levét, és icipici chilit kevertem hozzá.

A levest a tarhonyával, az újhagymával és a pirított mandulával tálaltam.

Jó étvágyat!

Ha gyorsan finomat szeretnél készíteni, akkor készítsd el a gombás, paradicsomos tésztánkat.

-KockacZukor-     

süti beállítások módosítása