Azóta használom a meleg/ pirított kalácsot sós ételekkel is, mióta egy étteremben a kacsamájat ezzel tálalták, isteni savanyú meggy szósszal. A kalács édes íze nagyon jó párost alkot a különleges sós ízekkel. Most egy egyszerű, gyors, de mégis különleges tojás salátával töltöttem meg egyet. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 5 db Gyermelyi tojás
- 1 db fonott kalács/ egyéb péksütemény
- 1-2- tk aprított friss kapor
- 4 közepes savanyú uborka
- 2 ek majonéz
- só
Elkészítés:
A tojásokat megfőztem, megpucoltam és kockákra vágtam. Összeforgattam vele a konyhai robotgéppel apróra darált savanyú uborkát, a majonézt és az aprított kaprot, majd sóztam. A felmelegített kalácsra pakoltam, és zöldségekkel tálaltam.
Mennyei!
Szép napot ezután a finom reggeli után!
Készíts ízletes levest cheddar sajttal, és pritamin paprikával! Színt és ízt visz az egyre szürkébb hétköznapokba!
-KockacZukor-