Kelbimbós rakott karaj

Zöldséges, húsos étel következik, már csak azért is, hogy a méltánytalanul elhanyagolt kelbimbóval is hozzak nektek egy receptet. Természetesen ez a rakott étel is kiegészíthető szeletelt krumplival vagy éppen tésztával, ha még teltebben kívánja a család az ebédet. :-)

200927-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 db Gyermelyi L-es tojás
  • 2 kis pohár tejföl
  • 2 kis tömlős natúr krémsajt
  • 8 szelet karaj
  • 1 dl étolaj
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 g kelbimbó
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 ek petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A karajt kicsit kiklopfoltam, borssal, sóval fűszereztem, és fél órára félretettem.

Közben a hagymát szeleteltem, a sárgarépát karikáztam, a paradicsomot és a fokhagymát apróra vágtam. A kelbimbót és sárgarépát sós vízben 15-20 percig főztem, közben a húst lisztbe forgatva egy deci olajon serpenyőben átpirítottam.

A húst az olajból kivettem, majd a maradék olajban a hagymát, a fokhagymát, paprikát és paradicsomot is átpirítottam.

Egy tepsiben az aljára terítettem a lecsós alapot, erre tettem egymás mellé a pirított karaj szeleteket, a leszűrt kelbimbót félbe vágva és a sárgarépa karikákat is.

A krémsajtból, tejfölből és a tojásból keveréket készítettem, borsoztam, sóztam, adtam hozzá petrezselymet. Ezt ráöntöttem a zöldséges húsra.

A tepsit lefedtem alufóliával, és 25 percen át alatta, majd enélkül sütöttem pirulásig.

Van aki evett hozzá tészta vagy rizs köretet, én így magában ettem a húst a sült zöldséggel.

Jó étvágyat!

-KockacZukor-

süti beállítások módosítása