A kolbászos tésztát köretnek szántam a sült csirkecombok mellé, de aztán mire elkészült rájöttem, hogy önálló ételként is fogyasztható, annyira teljes, és ízletes. :-)
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
- fél rúd kolbász
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tej
- bors ízlés szerint
- fél tk majoranna
- 1 csipet füstölt chilipehely
- só ízlés szerint
- olívaolaj
- tetszőleges reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem.
Olajon dinszteltem a kockázott hagymát és fokhagymát. Ehhez hozzáadtam a szeletelt és aztán apróra vágott kolbászt, majd miután az is átpirult felöntöttem egy kevés tejjel, hozzáadtam a fűszereket, és a tésztát is hozzá forgattam. A fűszereket kóstolás után pótoltam ízlésem szerint.
Addig főztem csak, amíg a tejtől krémes lett.
Közben baconbe csavartan sütőben kisütöttem néhány csirkecombot is, de a kolbászos tészta önmagában is önálló fogásként fogyasztható.
Jó étvágyat!
Készíts a hétvégén ebédre mennyei tárkonyos babot skót tojással!
-KockacZukor-