Kolbászos egytál tészta

A kolbászos tésztát köretnek szántam a sült csirkecombok mellé, de aztán mire elkészült rájöttem, hogy önálló ételként is fogyasztható, annyira teljes, és ízletes. :-)

201203-2_1.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
  • fél rúd kolbász
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tej
  • bors ízlés szerint
  • fél tk majoranna
  • 1 csipet füstölt chilipehely
  • só ízlés szerint
  • olívaolaj
  • tetszőleges reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőztem.

Olajon dinszteltem a kockázott hagymát és fokhagymát. Ehhez hozzáadtam a szeletelt és aztán apróra vágott kolbászt, majd miután az is átpirult felöntöttem egy kevés tejjel, hozzáadtam a fűszereket, és a tésztát is hozzá forgattam. A fűszereket kóstolás után pótoltam ízlésem szerint.

Addig főztem csak, amíg a tejtől krémes lett.

Közben baconbe csavartan sütőben kisütöttem néhány csirkecombot is, de a kolbászos tészta önmagában is önálló fogásként fogyasztható.

Jó étvágyat!

Készíts a hétvégén ebédre mennyei tárkonyos babot skót tojással!

-KockacZukor-

 

süti beállítások módosítása