Néha kell az egyedüllét. Néha jó kicsit magunkra figyelni és meghallani, amit a belsőnk mond. Bár rohannak a percek és mindig van mit intézni és tenni, muszáj beiktatni néha a beszélgetést önmagunkkal. Erre számomra kiváló az az idő, amikor a konyhában foglalatoskodom. Egy kis zene mellett ellazulok, szinte meditatív állapotban tisztítok és darabolok, és ha már úgy érzem, végre elűztem a napi feszültséget, végiggondolom az engem foglalkoztató kérdést.
Persze van úgy, hogy a korgó gyomrom közbeszól, és huss elmélkedés... :)
Fotó: KockacZukor
Hozzávalók:
- 2 marék Gyermelyi rizsszemtészta
- 200 g csirkemell
- 2 db répa
- 2 db karalábé
- 1 db közepes krumpli
- 2 db leveskocka
- só, bors
- chili por ízlés szerint
Elkészítés:
500 ml vizet forralunk. Ebbe beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet főni. Hozzáadjuk a leveskockákat is. A leves levét leszűrjük, a húst külön rakjuk, és hozzáadjuk a zöldségeket is. Miután a zöldségek megpuhultak, egy turmixgéppel összepépesítjük azokat. Hozzáadjuk a fűszereket, és ízlés szerint a chilit, illetve a csirkét. Az utolsó rottyanással a rizsszemtésztát is belefőzzük.
Ha olyan levest szeretnél főzni, amit a gyerkőc is megehet, akkor kattints ide: http://masteszta.blog.hu/2014/05/31/trukkos_paradicsomleves
Fotó: KockacZukor
Milyen gyakran eszel levest?
- KockacZukor -