A hétvégén találkozom pár barátnőmmel, és közös főzőcskézést tartunk. Három receptet is elkészítünk az ultraegészséges élet jegyében, közben borozgatunk és csicsergünk. Az egyik étel hozzávalója a kelbimbó is, amit a hét elején már meg is vásároltam. Sajnos nem „élte túl” a munkás napokat, mert az egyik este előkaptam, és elkészítettem ezt a ropogós, ízletes, különleges tésztát. Így most mehetek ismét a közértbe, és vásárolhatok újra. :D De cseppet sem bántam meg! :D
Fotó: KockacZukor
- 400 g Gyermelyi durum spagetti
- 350 g kelbimbó
- 150 g parmezán
- 3 ek zsemlemorzsa
- 5 szál újhagyma
- 2 marék dió
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Az újhagymát karikákra vágjuk, és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a félbe vágott kelbimbókat, és azt is főzzük, pirítjuk. A 3 evőkanál zsemlemorzsát is hozzáöntjük, majd az összetört diót is. Az egészet főzzük, és pirítjuk. Ráöntjük a parmezánt, majd kóstolás után fűszerezzük.
A tésztát hozzákeverjük a sült diós zöldséghez, majd tálaljuk.
Isteni! :-)
Ha szereted a zöldséges tésztát, akkor kattints ide, és nézd meg ezt a receptet is, biztosan ízleni fog:
http://masteszta.blog.hu/2014/05/20/grillezett_zoldseges_metelt
- KockacZukor -