Csajos, főzőcskézős napot tartottunk az egyik szombaton. Búcsúzásnál megkérdezték a lányok, hogy mi lesz a következő tésztás recept, amit elkészítek. Éppen hazaérkező párom szerint édes tészta már régen készült, ezért erre esett a választás. :-) Számba vettük, milyen hozzávalókból lehetne elkészíteni, majd döntöttünk: legközelebb a dióé lesz a főszerep! És mivel szerettem volna egy kis csavart is tenni bele, így sült diós tészta lett belőle. :-)
Fotó: KockacZukor
- ½ csomag Gyermelyi rövid metélt
- 4 marék dió
- 2 ek nádcukor
- 5-6 ek baracklekvár
- 2 ek vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A diót ledaráljuk, majd a tésztával összekeverjük, amihez hozzáadjuk a lekvárt és a cukrot is, majd összedolgozzuk.
Egy őzgerincet, vagy egyéb sütőformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belemerjük a diós, lekváros tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon rövid ideig sütjük.
Tányérra tesszük az összesült tésztát, meghintjük porcukorral, és szeletelve, ha szükséges további lekvárral tálaljuk.
Igen! Fincsi! :-)
Ha még érdekel finom, lurkóknak is tetsző tészta étel, akkor kattints ide:
http://masteszta.blog.hu/2014/05/24/edesapam_almas-turosa
- KockacZukor -