Elkezdtük rendbe tenni a téli álmot alvó kis erkélyünket. Felmostuk, lepókhálóztuk, letörölgettük, elővettük a mini asztalkát, amihez a székeket még gyorsan be kell szerezni. Már azon is gondolkodtam, hogy milyen virágokat és fűszereket teszek a balkonládákba. :) Alig várom, hogy a reggeli kávét a felkelő nap kellemes melegében – a friss levegőn – ihassam meg. De akár az ebédek elfogyasztásához, vagy egy kellemes gyertyafényes vacsihoz is pont alkalmas lesz ez a kis erkély. :)
Fotó: KockacZukor
- 1 marék Gyermelyi eperlevél
- 600 g kukorica
- 400 ml mandulatej
- 2 dl víz
- 75 g natúr joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszzsír
- 2 gerezd fokhagyma
- natúr vegeta
- só
- bors
- kevés chili
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a kókuszzsíron egy lábosban megpároljuk. Felöntjük két deciliter vízzel, fűszerezzük, és forrásig főzzük. Hozzáadjuk a kukoricát, majd hozzáöntjük a mandulatejet. Tíz percig főzzük. Ezután turmixgéppel pépesítjük a kukoricát. Ha jól sikerül a turmixolás, akkor nagyobb darabok nem maradnak a levesben. Ha Te mégsem szereted a darabkákat a krémlevesben, akkor szűrd át egy szűrő és fakanál segítségével. A legvégén a leveshez keverjük a natúr joghurtot, és rottyantunk egyet a levesen így is.
Jó étvágyat!
Ha megkívántad a leveseket, akkor nézd meg ezt a receptet is:
http://masteszta.blog.hu/2015/02/04/karfiolleves_fustolt_kolbasszal
- KockacZukor -