Egész héten a vasárnapot vártuk. Bringázni szerettünk volna végre. Amikor vasárnap a napocska nem akart előbújni, kissé megorroltunk rá, de mit sem törődve vele, felvettük a bringázós ruháinkat, az uram felpumpálta és összerakta a kerékpárokat, felvarázsolta őket a kocsi tetejére, és kimentünk a természetbe. Nagyon rég volt már, amikor cangáztam, így furcsa volt ismét két keréken gurulni. Imádtam! Napközben észre sem vettük, hogy nemigen ettünk, de este korgó gyomorral léptük át a küszöböt.
Fotó: KockacZukor
- 250 g Gyermelyi szarvacska
- fél üveg körte befőtt
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek vaj
- 2 marék dió
- 150 g kékpenészes sajt
- 2 ek citromlé
- só, bors
- oregánó
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A karikákra szeletelt hagymát és fokhagymát vajon, egy serpenyőben megpároljuk és pirítjuk, majd hozzáadjuk a durvább darabokra vágott diót is, és hagyjuk megpirulni. Ezután hozzáadjuk a körtebefőttet is. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, és citromlével. Hagyjuk a keveréket rottyanni. A végén hozzáadjuk a kockákra vágott kékpenészes sajtot. Összekeverjük a tésztával, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
- KockacZukor -