Paradicsomos, gombás pulyka, metélttel

Eljött az idő, hogy a fűszernövények magocskáit földágyba fektessem, és hogy a szobanövények friss és tápláló földet, nagyobb kaspót kapjanak. Így beszereztünk 100 liternyi virágföldet, és kiültem az erkélyre, hogy boldoggá tegyem a növénykéinket. Imádtam a hűvös földben turkálni, és szinte láttam, ahogy a munka befejeztével mosolyognak a zöld növényeink. :-) Miután lemosakodtam, és kipucoltam az "gyászkeretet" a körmeim alól, nekiálltam főzni. A pulykát úgy szeretjük, ha az ízes és nagy mennyiségű szószban úszkál. Így egy gombás, paradicsomos ételt készítettem, amihez metéltet tálaltam köretként.

pulyka_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          250 g Gyermelyi hosszúmetélt
  •          3 ek Gyermelyi búzaliszt
  •          900 g pulykamell
  •          1 vöröshagyma
  •          3 gerezd fokhagyma
  •          2 db marhahúsleves kocka
  •          2 marék csíkokra vágott bacon
  •          500 g gomba
  •          2 dl doboz paradicsompüré
  •          só, bors
  •          (1 ek Jamie Oliver füstölt csípős fűszeréből)

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A hagymát kockázzuk, a bacont apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet, és egy kevés víz hozzáadása mellett megvárjuk, amíg a hús fehérré nem válik, illetve beletesszük a két marhahúsleves kockát is. Ezután hozzáadunk három evőkanál lisztet, és megforgatjuk a húst benne. A negyedelt gombafejeket is hozzáadjuk, megkeverjük, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Aki az édes ízeket szereti, adhat hozzá egy kevés cukrot is. Fűszerezzük, és hagyjuk megfőni a húst és gombát.

A tésztára merve tálaljuk a szaftos húst.

pulyka_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor 

Jó étvágyat! 

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása