Eljött az idő, hogy a fűszernövények magocskáit földágyba fektessem, és hogy a szobanövények friss és tápláló földet, nagyobb kaspót kapjanak. Így beszereztünk 100 liternyi virágföldet, és kiültem az erkélyre, hogy boldoggá tegyem a növénykéinket. Imádtam a hűvös földben turkálni, és szinte láttam, ahogy a munka befejeztével mosolyognak a zöld növényeink. :-) Miután lemosakodtam, és kipucoltam az "gyászkeretet" a körmeim alól, nekiálltam főzni. A pulykát úgy szeretjük, ha az ízes és nagy mennyiségű szószban úszkál. Így egy gombás, paradicsomos ételt készítettem, amihez metéltet tálaltam köretként.
Fotó: KockacZukor
- 250 g Gyermelyi hosszúmetélt
- 3 ek Gyermelyi búzaliszt
- 900 g pulykamell
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db marhahúsleves kocka
- 2 marék csíkokra vágott bacon
- 500 g gomba
- 2 dl doboz paradicsompüré
- só, bors
- (1 ek Jamie Oliver füstölt csípős fűszeréből)
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A hagymát kockázzuk, a bacont apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet, és egy kevés víz hozzáadása mellett megvárjuk, amíg a hús fehérré nem válik, illetve beletesszük a két marhahúsleves kockát is. Ezután hozzáadunk három evőkanál lisztet, és megforgatjuk a húst benne. A negyedelt gombafejeket is hozzáadjuk, megkeverjük, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Aki az édes ízeket szereti, adhat hozzá egy kevés cukrot is. Fűszerezzük, és hagyjuk megfőni a húst és gombát.
A tésztára merve tálaljuk a szaftos húst.
Fotó: KockacZukor
Jó étvágyat!
- KockacZukor -