Húsvéti répatorta

Kellemes húsvéti ünnepet kívánok minden kedves olvasónak! Ez a répatorta isteni ünnepi desszert, a hozzávalói sem túl bonyolultak, mindenhol kaphatók, sőt, valószínűleg a kamrád és hűtőd állandó lakója is mind! Jó pihenést, kellemes napokat a család körében! :-) 

husveti_repatorta_1_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 300 g sárgarépa
  • 350 g porcukor
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom leve
  • 150 g natúr krémsajt
  • 50 g teavaj

Elkészítés:

A répát meghámozzuk és lereszeljük. 250 g porcukrot, a három tojás sárgáját és a másfél deci étolajat összekeverjük, majd hozzáadjuk és beleforgatjuk a répát is. Belekeverjük a fél citrom levét is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy zacskó vaníliás cukorral, és a répás keverékhez adjuk.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába. Egy kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük meg. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.

A tortához sajtos krémet készítünk: a krémsajtot, a megolvasztott vajat, 100 g porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot összekeverünk. Ha kihűlt a répás tészta, a tetejére és oldalára kenjük.

A krémet díszítheted is. Húsvétra apró csokitojásokkal, színes virág, nyuszi, egyéb formájú marcipánnal. Én csokoládéreszelékkel szórtam meg. Tedd a répatortát a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen rajta. Ezután lehet szelni és tálalni.

Jó pihenést a húsvéti hétvégére!

husveti_repatorta_2_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Ha a család inkább almásat enne a húsvéti ebédhez, készíts nekik omlós almást! :-)

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása