Kellemes húsvéti ünnepet kívánok minden kedves olvasónak! Ez a répatorta isteni ünnepi desszert, a hozzávalói sem túl bonyolultak, mindenhol kaphatók, sőt, valószínűleg a kamrád és hűtőd állandó lakója is mind! Jó pihenést, kellemes napokat a család körében! :-)
Fotó: KockacZukor
- 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 300 g sárgarépa
- 350 g porcukor
- 3 db tojás
- 1,5 dl étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom leve
- 150 g natúr krémsajt
- 50 g teavaj
Elkészítés:
A répát meghámozzuk és lereszeljük. 250 g porcukrot, a három tojás sárgáját és a másfél deci étolajat összekeverjük, majd hozzáadjuk és beleforgatjuk a répát is. Belekeverjük a fél citrom levét is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy zacskó vaníliás cukorral, és a répás keverékhez adjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába. Egy kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük meg. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
A tortához sajtos krémet készítünk: a krémsajtot, a megolvasztott vajat, 100 g porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot összekeverünk. Ha kihűlt a répás tészta, a tetejére és oldalára kenjük.
A krémet díszítheted is. Húsvétra apró csokitojásokkal, színes virág, nyuszi, egyéb formájú marcipánnal. Én csokoládéreszelékkel szórtam meg. Tedd a répatortát a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen rajta. Ezután lehet szelni és tálalni.
Jó pihenést a húsvéti hétvégére!
Fotó: KockacZukor
Ha a család inkább almásat enne a húsvéti ebédhez, készíts nekik omlós almást! :-)
- KockacZukor -