Gyönyörű nyári napra keltem, kimostam a ruháinkat, és szorgalmasan kiteregettem mindent az erkélyre, hogy a nap gyorsan megszárítsa őket. Ehhez képest fél órára rá sötétkék lett az ég, ijesztgetett a dörgéseivel, néha felkapta a függönyt a szél. így a konyhából két kavarás között néha kilestem a lakás hátsó felébe, hogy a zivatar belekezdett-e már. Legszívesebben kiálltam volna az eső közepébe élvezni az esőcseppeket az arcomon... na, de a levest nem hagyhattam magára... ;-)
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi rövidcső tészta
- 1 konzerv vörösbab
- 100 g bacon
- 1 vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tyúkhúsleveskocka
- só
- bors
- 2 db babérlevél
- 3 közepes répa
- 2 kicsi cukkini
- 4-5 levél bazsalikom
Elkészítés:
A bacont, a felkockázott hagymát és a fokhagymát egy lábosban megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat is. Felöntjük 1-2 liter vízzel, és beleöntjük a vörösbabot, illetve a húsleveskockát, a fűszereket, a bazsalikomleveleket és a babérlevelet. Hagyjuk főni a levet úgy 20 percen át. Közben megtisztítjuk a répát és felkarikázzuk, illetve a cukkinit kockákra vágjuk. A levest levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérleveleket és a tartalmát összeturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy csak a selymes leveslé maradjon meg. Ezt visszatesszük a tűzre, beletesszük a répát és cukkinit, és megfőzzük őket.
Közben kifőzzük a tésztát is.
A levest a tésztával és egy kevés tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Igazán nyárias leves a citromos lencseleves is. Semmiképpen ne hagyd ki! :D
- KockacZukor -