Melegszendvics készült reggelire. Imádom a reggeli stílusos elkészítését, az asztal megterítését a gyümölcslé kitöltésétől, a zöldségek szeletelésén át, a sütőből áradó illatokig. A még álmos szemeket, a lassan megszólaló szájakat, és a mosolygó arcokat, amikor leülünk a terülj-terülj asztalka mellé, ami tele van színekkel, aromákkal. És mindenhez hozzá lehet nyúlni, mindent elfogyasztani. Reggeli után még el sem pakoltam, de már készítettem a hétvégi édességet. Nem is tudom az idejét, hogy mikor ettem kókuszosat utoljára, ezért most egy tömörebb tésztájú süteményt készítettem.
Fotó: KockacZukor
- 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
- fél bögre kókuszreszelék
- fél bögre olvasztott vaj
- fél bögre cukor
- 1 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 2 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kókuszreszeléket. Összedolgozzuk a tésztát. Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát, és 150-180 fokos sütőben körülbelül fél órán át sütjük.
Én nagyon szeretem melegen enni az ilyen sütiket, de ha valamivel szeretnénk díszíteni a desszert tetejét, akkor hagyni kell kihűlni. Aztán lehet rákenni fehér csokit, citromkrémet, egyéb díszítést. Én lime lekvárt kentem a tetejére, és kínáltam mellé.
Fotó: KockacZukor
Jó étvágyat a desszerthez!
A desszert előtt esetleg egy könnyű almás, cheddar sajtos tészta saláta is jól esne? Ne légy rest elkészíteni. :)
- KockacZukor -