Arra kelni, hogy kintről hűs szellő kúszik a hálóba, a madarak csicseregnek, és nem kell a szemem felnyitása után azonnal megnézni, hány óra van; amikor addig élvezem az ágy puhaságát, amíg az kényelmes; amikor a több fogásos reggeli csak dél magasságában készül, és hálóruhában elfogyasztható; amikor délutánra már az időérzékemet is elveszíthetem, mert akár naplementében is mehetünk a tóra vagy tengerre... na, ez a szabadság, és a pihenés. :D
Fotó: KockacZukor
- 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 citrom leve
- 250 g vaj
- 150 g cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 100 g étcsoki
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat és a cukrot robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Egy csipet sót és a citrom levét belekeverjük. A sütőport és lisztet összekeverjük, és a folyékony masszához adagoljuk. Végül hozzákeverjük a darabokra tört csokoládét, és gondosan kivajazott-lisztezett sütőformába, vagy inkább kuglófformába simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -