Az elmúlt időszakban Olimpia lázban égtünk, és ha tudtunk, a tévé elé ülünk. Nem igazán értem ezt az arany mániát, hiszen a világ második vagy harmadik, esetleg hetedik legjobbjának lenni is olyan teljesítmény, amire mindig emlékeznünk kell. Ha a versenyek közben azt várták tőlem, hogy főzzek is, mert ennének valami meleget, kicsit mérges lettem. Szúrós szemeim jelezték a ki nem mondott kérdésemet, hogy én is ennék valami meleget, ki megy ki a konyhába, és készít valamit, majd hozza elém? No, itt van egy finomság, aminek elkészítését mégis bevállaltam két rajt között. Mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a szilvás, diós tészta. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 2000 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
- 250 g (szilva)lekvár
- 100 g dió
- 1 tk fahéj
- 4 ek porcukor
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A diót durvára törjük, és egy serpenyőben megpirítjuk. A megfőtt tésztát összekeverjük a lekvárral és fahéjjal, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon gyors és nagyon egyszerű.
- KockacZukor -