Olyan jó, ha néhanapján meglátogatnak a barátok, és ez az időjárás pont alkalmas arra, hogy ha a négy fal között is, de összejöjjünk, és jót beszélgessünk. Természetesen a vendégeket ildomos megkínálni valami házi jóval, édessel, sóssal. Aztán előkerülhetnek a társasok, a régi videók és fényképek, majd a finom borok és rövidek. A sztorik kifogyhatatlanok, az emlékek végtelenek, és a nevetés örök.
Fotó: KockacZukor
- 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 ek étolaj
- 1 csipet só
- 125 ml víz
- pizzakrém
- bazsalikomos paradicsomszósz
- fekete olívabogyó
- parmezán
- gomba
Elkészítés:
A lisztet, az étolajat, a sót és a vizet összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából egy pohár segítségével korongokat nyomunk ki. A tésztát először pizzakrémmel vékonyan átkenjük, majd egy-egy kanál darabolt paradicsomot teszünk rá. Megszórjuk parmezánnal, majd rátesszük a gombát és az olívabogyót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és lassan, 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Ha levest ennél inkább, készítsd el ezt a finom sertésragu levest! :-)
- KockacZukor -