Volt egy olyan időszakom, amikor nagyon akartam fogyni, de annak ellenére, hogy alig ettem valamit, egy gramm se ment le rólam. Azóta persze tanácsot kértem, utána jártam, és tudom, hogy a megfelelő tápanyagbevitel nélkülözhetetlen a fogyáshoz is, és egy jól kialakított étrend mellett előbb indulnak meg lefele a kilók, mint az alig evés mellett. A Gyermelyi Vita Pasta tésztái tojás nélkül, speciális, magas minőségű durum őrleményből készülnek, a spenót tele van vitaminokkal, az emésztésre, a hasnyálmirigy működésére jó hatással van, nagy mennyiségű vasat tartalmaz. Érdemes elkészíteni a következő receptet!
Fotók: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 250 g spenótlevél
- 200 g mozzarella sajt
- 100 g parmezán
- 2 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
A spenótot sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntve róla, összeturmixoljuk.
A spenótot a rántáshoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük tejjel.
Hozzáadjuk a parmezánt, és ízlés szerint fűszerezzük.
Összeforgatjuk a tésztával, és a mozzarellagolyókkal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
Inkább édességet készítenél? Akkor nézd meg a sós vajas csokis keksz készítésének lépéseit. :-)
- KockacZukor -