Életemben először fogok az unokahugimra vigyázni több napon át. Sokat játszom vele, etetem, öltöztetem, ellátom, de ez egészen más, ha ott van mellettünk az anyukája vagy a nagymama vagy apa. Egészen más, ha több ember játszik vele, intézkedik körülötte, csinálja a dolgát. De most csak én leszek és a kiscsaj. Tesóm és a Nagyi hosszasan próbáltak felkészíteni, mire én biztosítottam őket, hogy a leányzó lelkileg és fizikailag is rendben lesz a 'szittelésem' napjai alatt. Mire Húgom és Anya felnevetve közölték, hogy nem a gyerekért aggódnak, hanem értem.. :D :D
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek cukor
- 3 ek olívabogyó
- olívaolaj
- parmezán ízlés szerint
- chili
- bors
- só
- rozmaring
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg.
Olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, adjuk hozzá a rozmaringot, a chilit, majd a hámozott paradicsomot. A paradicsomokat főzés közben kisebb részekre vághatjuk a fakanállal. Adjuk hozzá a csicseriborsó egy kis részét, a többit pedig pürésítsük, és tegyük a szószhoz. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kis cukrot.
Keverjük össze a tésztával, majd szórjuk meg parmezánnal.
Jó étvágyat!
Húsgombóc és tészta. Nagyon finom. Készítsd el ebédre ezt a receptet is. :-)
- KockacZukor -