Már hét közben azon gondolkodtam, hogy mit is főzhetnék a szombati vendégemnek. Olyasmit szerettem volna, ami ízletes, egészséges, laktató, de nem nehéz, és megmarad egy íz-emlék. :-) Egy netes közösségi felületen talált meg engem egy haláruda, aminek a fotóit tanulmányozva villant be, hogy itt a keresett alapanyag: hallal fogok dolgozni, és a paradicsom, a kókusz, valamint a keleti fűszerek teszik majd színessé az alap ízt.
Fotók: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi hosszúmetélt
- 500 g tengeri hal
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g paradicsompüré
- 2 dl kókusztej
- chili
- kurkuma
- garam masala
- só
- kókuszzsír
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A halat kockára vagy csíkokra vágjuk.
Kókuszzsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és összetört, felaprított fokhagymát.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd fűszerezzük.
Hozzáadjuk a kókusztejet is.
Ha már forr a szósz, belekeverjük a halat, és addig főzzük, amíg a hal megpuhul.
Tésztára merve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha szereted a halat, próbált ki ezt a mennyei gombás, sült halat receptet is. Lépésekben végig követheted ennek is az elkészítését.
- KockacZukor -