„Az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem, amikor a levelek vörösbe és narancsba fordulnak. Gyönyörű látványt nyújtanak a holdfényben, és elképesztő változáson esnek át. A tavaszi és a nyári zöldellés csak árnyéka a fák igazi valójának, ez a buja színvilág igazi csoda, és minden áldott évben bekövetkezik, amikor az éjszakák egyre hidegebbek lesznek. Mintha ezekkel a tüzes színekkel kárpótolnák, hogy eltűnik a meleg.” – J. R. Ward
Fotó: KockacZukor
- 2 db Gyermelyi tyúktojás
- 230 g zabliszt
- 2 db banán
- 2-3 marék dió
- 2 db alma
- 3 dl laktózmentes tejszín
- 100 g kókuszolaj
- 6 g sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 10-11 ek eritrit
- 1 tk rum aroma
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
A kókuszolajat, a tejszínt, a tojásokat, az összenyomott banánt, az eritritet, a rum aromát (kihagyható) és vanília aromát összekeverjük. A zablisztet is a sütőporral. Majd a száraz anyagot a folyékonnyal. Hozzákeverjük a nagy darabokra tört diót és a meghámozott, nagyobb darabokra vágott almát is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy kivajazott, és (zab)lisztezett hőálló tálat megtöltünk a nyers krémmel.
170 fokon, légkeverésesen, kb. 20-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Főzzünk káposztalevest az édesség mellé!
- KockacZukor -