Körülbelül egy éve nem vásároltam magamnak új cipőt, ruhát, kabátot, nadrágot, szoknyát, bármit. Annyira el voltam foglalva a lakásom csinosításával, hogy eszembe sem jutott a csajos plázázás. Ugyan az otthonomból még egy-két dolog hiányzik, pár napja megálltam egy kirakat előtt, és úgy gondoltam, eljött az ideje egy-két új cuccnak a gardróbomba is. Nem, nem dobott fel a boltról boltra túra, és a szatyrok cipelése, sem a százszor átöltözés. De hazaérve azért jól esett a szatyrokat kipakolni.
Fotó: KockacZukor
- 6 db Gyermelyi tojás
- 4 szál újhagyma
- 200 g gomba
- 1-2 paradicsom
- 300 g csirkemell
- 1-2 csokor petrezselyem
- 100 g reszelt sajt
- 3-4 ek étolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az újhagymát, a gombát és paradicsomot felaprítjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk. Étolajon megpirítjuk a zöldségeket, illetve addig főzzük, amíg a paradicsom leve is elpárolog. Hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és összekeverjük a hússal és zöldségekkel. A sütőt előmelegítjük, és a serpenyőt a sütőbe tesszük. Majdnem készre sütjük. Negyed óra után vegyük ki a serpenyőt a sütőből, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük tovább addig, amíg a sajt is megpirul.
Miután kivettük a sütőből, hűlés után szeletelhető, és tálalható.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -